Luftsolfangers ydelse

Reklamesnak om ekstremt høj temperatur ydelse er vildledning

Den afgørende målestok for om en luftsolfanger fungerer effektivt, vil altid være et passende reguleret forhold mellem antal indblæste kubikmeter luft i timen og temperaturen på den indblæste luft.

Det er ingen kunst at få temperaturen på indblæsningsluften i huset op over 100 grader - hvis man blot nøjes med at lade solfangeren blæse ind i huset gennem et 5 mm. tykt sugerør.

Reklamesnak om eksempelvis ”250 pct. højere ydelse end lignende produkter” udelukkende med henvisning til særligt høje temperaturangivelser på luften er ren vildledning af forbrugeren.

For en påstået høj ydelse kun med henvisning til temperaturen på indblæsningsluften giver absolut ingen mening, før det sættes tal på, hvor mange kubikmeter luft i timen, luftsolfangeren kan blæse ind med den nævnte temperatur.

Velfungerende affugtning og ventilation og varmetilskud fra en luftsolfanger drejer sig grundlæggende om, at luftsolfangeren skal blæse STORE MÆNGDER forvarmet ventilationsluft ind i huset - og at temperaturen på denne indblæsningsluft derfor skal være tilpasset, så luftsolfangerpanelet først og fremmest får blæst så MANGE KUBIKMETER 'lun' luft som muligt ind i huset, mens solen skinner.

Kort sagt: En god luftsolfanger konstruktion blæser meget store luftmængder ved den tilpasset højest mulige temperatur, ind i huset, når solen skinner.

Og en luftsolfangers ydelse af en given temperatur, skal altid opgives og beskrives sammen med reelt antal indblæste kubikmeter luft i timen. For ellers har angivelsen af ydelsen ingen værdi som produktdata.

Se illustration af: SolarVenti i drift ...
Se DTU's (Danmarks Tekniske Universitet's): Måling af SolarVenti Model

 Download brochuren
Tør og varm luft med SolarVenti

Download artiklen om montage af en SolarVenti luftsolfanger. (artiklen er på norsk).
Lun luft til kjelleren

Download Prisliste 2012