Etablering af Let Fundament

Let Fundament
Et velisoleret, fugtsikret og stabilt fundament, som sparer dig for det vanskeligste moment i forarbejdet- at opbygge en støbeskal med præcise mål.

Fundamentets ydre form
opbygges af L-formede kantelementer (højde 300 mm), der derefter fungerer som støbeform for betondækket.Disse kantelementer er isoleret helt ud i kanterne, hvilket minimerer kondensproblemer og kuldefald. Inden for kantelementerne lægges isolerende fundamentplader i to lag, som underlag for armering og støbning.

Fundamentpladerne
er også af celleplast, et formbestandigt materiale med gode isolerende og vandafvisende egenskaber, som eliminerer fugt- og svampeproblemer.

Fundamentets kantelementer
leveres bearbejdede i rette og vinklede dele efter den form, som du har bestilt, og justeres let efter udestuens dimensioner. Isolering, befæstigelseselementer og fundamentplader følger også med. Du kan også bestille armeringsjern som ekstraudstyr.

Gulvvarme kan anvendes
til dette fundament. Supplér evt. med blæserelement for at opvarme luften hurtigt.

20 centimeter isolering
Kantelementerne har en 20 centimeter celleplastisolering og et overfladelag af fiberarmeret beton, som er færdigbehandlet og overmalbart.

1. Udlæg grus og ret af. Underlaget graves ud til et jævnt niveau, ca. 400 mm under færdigt fundament. Fyld op med drængrus eller stenmateriale til et niveau af ca. 300 mm under færdigt fundament. Træk overfladen af med et rør eller en retskinne – brug vaterpas.
2. Hjørneelement. Start med de færdige hjørneelementer i 45°, 90° eller 135° vinkel. Tjek at overfladen indenfor kantelementerne er plan og udjævn den om nødvendigt. De færdige hjørneelementer gør montagen uhyre enkel.
3. Kantelement. Placér derefter de L-formede kantelementer mellem hjørneelementerne. Lås dem sammen med fikseringskiler.
4. Celleplastplader. Udlæg det første lag celleplastplader. Om nødvendigt saves pladerne til, så de passer. Læg derefter det næste lag med forskudte samlinger og med ca. 80 mm overlap på kantelementerne.
5. Detaljer. Fikseringskiler, armeringsholdere, modhager og sømplader indgår i grundpakken.
6. Armeringsmåtte. Montér armeringsmåtten på afstandsstykker. Armeringsjern kan bestilles som ekstraudstyr.
7.
Støbning. Støb fundamentet i beton. Fyld først op rundt i kantelementerne, og derefter op til fundamentets overkant.
8.
Læg gulvet. Når betonen er hærdet, monteres udestuen. Derefter er tiden kommet til at lægge klinker eller trægulv.
.