Udestueskolen – Bevarelse

14 – Bevarelse

Hvordan bevarer du din udestue?

Ligesom andre bygninger skal en udestue vedligeholdes regelmæssigt. Den bedste beskyttelse for en ramme af lamineret træ er en top coat eller uigennemsigtig maling. Jo mere gennemsigtig, mindre dækkende, en finish, jo hurtigere nedbryder solens UV-stråler, malingen og træet bag.

Udestue partier af aluminium, er praktisk talt vedligeholdelsesfri. Alt du skal gøre er, at sørge for at køresporet holdes rent, så holder hjulene længere. Ellers er det nok, at du polerer glasset. Men husk at læse vejledningen til glas, hvis du har enkeltlags glas med energibelægning.

Foldedøre af træ kræver lidt mere. Smør hængsler og ruller jævnligt, og kontroller maling på døre og dørkarme. Hvor ofte træet skal behandles afhænger af, hvor meget det udsættes for sol, regn, vind og andre atmosfæriske kræfter og graden af ​​forberedelse af overfladen der blev valgt fra starten.

Kanal plasttagene er stort set vedligeholdelsesfri. De skal bare vaskes med sæbe og vand lejlighedsvis. Det er ikke tilrådeligt at bruge en højtryksrenser, da strålen kan skade overfladerne samt inddækninger mv.