Udestueskolen – Detaljerne

12 – Detaljerne

Det er detaljerne, der gør det

– Indret din udestue

Glem ikke detaljerne i din nye udestue. Sammen giver de rummet karakter. Måske er det i tømrerarbejdet, smukke lister, indbygget i møbler og udsmykninger. Måske er det noget mere praktisk. En fast væg kan for eksempel anvendes til at få plads til hylder, fx monteret på små konsoller. Både dekorativ og smart. Mal hylderne i samme nuance som væggen bagved, det fremhæver objekterne på hylden bedre.

Tænk også på fx belysning i udestuen. Med den rette belysning, kan du markere dele af rummet. Lad en spotlight fremhæve en bestemt plante eller maleri. En anden spotlight, kan sikre en god belysning til dejlig læsekrog, i lænestolen. Eller montere lyset på ydersiden, det giver smukke kontur og kan fremhæve udvalgte dele af haven udenfor.

Installation af en baldakin, der giver et glat og behageligt lys i rummet og absorberer den stærkeste top af sommersolen. Der er praktisk solbeskyttelse i et hvidt klæde, som monteres mellem spærene, eller i plissegardiner.

Sidst men ikke mindst. En pejs eller brændeovn er aldrig forkert. Uanset hvilken årstid du bruger din udestue, er der altid en mulighed for at slappe af ved åben ild.

Så – find din indre indretningsarkitekt og skabe den stemning og stil, der passer dig og din vinterhave.