Udestueskolen – Fundament

7 – Fundament

Hvilket fundament skal man vælge

– Udestuer, som er stabile…

Et godt fundament er en af ​​de vigtigste komponenter til din nye udestue, således at den bliver lige så god som du ønsker. Der er en række af muligheder, når det kommer til et fundament til udestuen. De mest almindelige er:

Let Bjælkefundament med støbte punktfundamenter Traditionelt støbt fundament med gulv på strøer Let Fundament med støbt terrændæk

Uanset hvilken løsning du vælger, afhænger af, hvordan den færdige udestue kommer til at se ud og hvordan man bruger den. For en nem udestue kan være tilstrækkelig med et let bjælkefundament med støbte punktfundamenter. Vil du oprette en vinterhave, vil et støbt dæk normalt virker bedst. Alle disse fundamenter kan isoleres på forskellige måder. Fugtspærren mod jorden er altid vigtig, for at minimere kondensering problemer, især i foråret, når varmen endelig kommer.

En anden faktor, som påvirker valget er, hvor højt det færdige gulv vil blive placeret. Skal udestuen stå plant med haven? Eller hævet? Hvis ja, hvor meget?
Her er grundens og husets udseende afgøre.

Husk, at hvis du vælger traditionelt fundament eller faste murede vægge, skal du grave ned til frost dybde. Hvis du vælger et Let Fundament, der er det komplette systemer til isolerede fundamenter i udestuer. Isoleringen udfører formen.

Bemærk også, at grundlaget skal være både stabilt og lige. Et godt fundament vil sikre, at dine skydedøre er lige så let at åbne og lukke nu, som mange år fremover. Det er også vigtigt for dit fortsatte arbejde med at bygge din udestue at fundamentet er korrekt udført.

En vinterhave med støbt plade og gulvvarme er et mere avanceret projekter. Tænk grundigt over, hvilke færdigheder du besidder, og hvilke ting du har brug for professionel hjælp til.

Fremgangsmåden afhænger af den valgte fundamentstyper, se yderligere:

– Let Bjælkefundament med støbte punktfundamenter

– Traditionelt støbt fundament med gulv på strøer

– Let fundament med støbt terrændæk

Med et støbt fundament eller terrændæk skal man huske at vente nogle dage før man bygger videre. Beton opnår ca. 75% af sin styrke i løbet af en uge. Den fulde styrke opnås efter 28 dage.

Når det drejer sig om beton, kan du vælge at bestille færdigblandet beton, som vi anbefaler, eller leje en blandemaskine og bland selv. Glat betonen ud, og tillade betonen at hærde et par dage. Vil du lægge et trægulv inde i udestuen, skal du vente mindst tre måneder, for der er meget fugt i betonen. Hele det første år efter opførelsen, vil du formentligt få kondens på glaspartierne. Dette er helt normalt og det forsvinder efterhånden som fugten fordamper fra betonen.