Udestueskolen – Placering

Morgensol eller solnedgang

– Vælg retningen og placeringen af ​​din udestue

Det første skridt i retning af din nye udestue, vil være at vælge steder. Du er nødt til at gennemtænke spørgsmål som:

– Foretrækker du morgen eller aften?
– Er sydvendt for varmt eller bare, hvad du leder efter for at gå ud i det tidlige forår?

Tænk blot på, hvor meget lys og sol, som du vil have i din vinterhave.

Hvordan haven ser ud?

Det er også vigtigt at overveje, hvordan haven ser ud. Der kan være træer, der vil skygge for det nye rum, mens andre træer giver præcis den ”skygge” mod indblik, som du ønsker. Kig rundt i haven, både inde og ude.

Hustegning.

Så begynd at lave nogle kopier af din hustegninger. På dem kan du skitsere, hvor og hvordan du vil have din vinterhave. Hvor stor skal den være? Vores forslag er ikke at bygge for lille – et udendørs rum bliver hurtigt et af husets mest populære rum. Du vil have plads til planter, møbler, børns fester, midsommer, opbevaring ….

Overvej hvordan du vil have vinterhaven støder op til huset. Du ønsker måske at sætte den i forbindelse med stuen eller køkkenet. Men husk på, at den parallelle ikke altid er den bedste. Selv om udestuen består hovedsageligt af glas, tager det noget lys. Hertil kommer, at du mister fornemmelsen af ​​direkte kontakt med haven. Hvis udestuens tag er fladt, kan det også nemt blive mørkt, når vinterens sne ligger på taget. Det handler om at bygge udestue fra huset.

Et alternativ er også at bygge en helt uafhængig udestue et andet sted i haven – Garden Lounge. Den store charme ved udestuer er, at der ingen standardløsninger er. Du skaber din egen unikke udestue.

Hurtig checkliste:

– Hvor meget sol?
– Hvordan haven ser ud?
– Hustegninger?

Læs videre om Hvordan du finder stilen