Udestueskolen – Find stilen

2 – Find stilen på udestuen

Klassiske former eller frit rum.

– Find en stil til din udestue

Udestuer kan være så meget. Fire simple glasvægge og sænkede lofter til at forlænge sommeren. Men det kan lige så godt være en varm vinterhave, hvor du kan fejre både jul og midsommer. Prisen vil variere med den ”ydelse” som udestuen giver, så du bør overveje dette nøje, før du starter. Det centrale er at finde en løsning, der passer ind i dit hus, din stil, og din tanke med den måde, du vil bruge din udestue på. Planlæg omhyggeligt – udestuen bør være en del af huset!

Dit hus.

Placering og design er to vigtige ting, der får udestuen til at danne en helhed med huset. Tænk på dit hus.

– Hvornår er det bygget?
– Hvilken stil er det?
– Hvordan har det været før?

Hvis du har et ældre hus, er du formentlig allerede blevet konfronteret med spørgsmålet om, hvorvidt du skal bevare den gamle stil eller ej, når du har genopbygget eller renoveret. I 60´ – og 70´, var det meget almindeligt at fjerne gamle bygningsdele og vælg moderne materialer og løsninger i stedet. I dag er de fleste mennesker, mere tilbøjelige til at skabe noget, der er i overensstemmelse med den gamle stil.

Krop og sjæl.

Hvert hus har en sjæl, uanset hvor gammelt eller nyt det er. Forsøger at holde stilen, det giver som regel de bedste resultater. Så når du bygger en udestue, ved siden af ​​dit hus, hjælper det, hvis du lader de vigtige detaljer og materialer blive gentaget i den nye udestue. Dette kan indebære alt fra farveskemaer, materialer på konstruktionen, og materialer på gulve og vægge.

Find en form.

En udestue kan laves i næsten enhver form. Anvend lidt ekstra tid til at finde en form, der passer til dit hus. Et andet vigtigt træk er taget. Skal det være fladt eller brudt? Sadeltag, der følger vinklen af ​​taget på huset, er i stigende grad almindelige i udestuer, dette skaber også mere rumlighed. Mere plads kan også forårsage uregelmæssige former og karnapper.

Tænk også på hvordan du planlægger at bruge rummet, inde i udestuen. Hvilke møbler, du ønsker. Vil du oprette et legeområde for børn, et motionscenter, en spisestue. Det er kun din fantasi der sætter grænserne.

Hvis du føler, at valget er svært, kan det være umagen værd, at konsultere en arkitekt eller en erfaren udestueforhandler for at få hjælp, til at nå frem til, hvad der passer dig bedst. Tag også en tur rundt i det kvarter, du bor i og på andre områder for, at få ideer og inspiration. Hvad har andre gjort?

Hurtig checkliste:

– Hvilket prisleje?
– Stilen i mit hus?
– Materialer og detaljer?
– Hvordan vil jeg bruge udestuen?