Udestueskolen – Vægge

11 – Vægge

Vægge, som bevarer og tilvejebringer varme
– Hvad skal du vælge til din udestue?

På samme måde som valget af taget, er valget af væggene i huset og på hvilke tider af året du vil bruge din udestue. Hvad ruder vil du? Skal udestuen forsynes med termoglas? Leder du efter skyde-eller foldedøre til udestuen? Skal du have en åbning hele vejen rundt, eller ønsker du en fast væg? Variationerne er mange – sørg for at opbygge din udestue, som du ønsker det.

Glas.
Til udestuer er flere forskellige glastyper tilgængelige, enkeltglas, energi belagt glas og termoruder. Valget afhænger af, hvor lang en sæson, du ønsker at sidde i udestuen. Tænk på hvor meget vejr, vind og kulde, du ønsker at udelukke. Vælg også, om du vil have aluminiumspartier, plast eller træ sektioner. Aluminium er vedligeholdelsesfrit, og der er valg til både sommer, forlænget sæson samt helårsudestuer, der giver en rigtig lang sæson. Men, hvis du ønsker at bygge en udestue, som du ønsker at anvende hele året rundt, anbefaler vi plast eller træpartier. Plast og træ holder bedre på varmen og findes i flere varianter – DU NORD tilbyder både foldedøre, skydedøre samt alminelige døre og vinduer af træ og plast. Ønsker du træ, men stadig minimal vedligeholdelse, kan du vælge træpartier med aluminiumbeklædning udvendigt.

Skydedøre.
Skydedøre er nu den mest almindelige alternativ, de er bekvemme at åbne og lukke, og kommer i mange forskellige designs og med forskellige glastyper. Du kan også bruge de faste partier, der holder prisen ned. Har du en væg, der ikke behøver at være oplukkelig, er dette en mulighed. Tænke også på, om du bare vil have døre hele vejen rundt, eller om du, på en eller flere vægge, vil have vinduer som også findes i både skydedøre og faste design.

 

Foldedøre.
Foldedøre giver dig andre muligheder for at åbne mere op af haven. Dette er fordi du får nogle døre, der står vinkelret på facaden og ikke skal stå bag hinanden, som en skydedør gør. Skydedøre kører på en skinne, på 2 eller flere spor og står bag hinanden. Foldedøre folder i stedet op som en harmonika og åbningen bliver større. Foldedøre koster lidt mere, men hvis du virkelig ønsker at åbne op, er det det værd.

Udestuen for den udvidede danske sommer.
Hvis du bygger en udestue som er designet til den danske sommer, behøver du kun at vælge et enkelt glas (standard 6 mm vinduesglas eller 4 mm hærdet glas). Bare vær opmærksom på, at selvom du vælger enkeltglas kan det være klogt, at isolere gulvet, dette forhindrer fugt og kulde i at trække op fra jorden.

Tip:
Vil du handle hos os, skal du vælge Santex Elegance udestuer – perfekt til den danske sommer og vejret det bringer. En enkel, gennemprøvet og gennemtænkt idé af aluminium. Eller til ”gør det selv” folket, ALU-SINGLE, som også vil komme til sin ret i den smukke danske sommer. Men selv smukke efterårs og forårsdage nydes uden problemer fra vejret. ALU-SINGLEplus, med termoruder, kan tilbyde flere lange hyggelige aftener.

Udestuerne til en ekstra lang udesæson.
– Fra forår til efterår
Hvis du ønsker en endnu længere sæson i udestuen, skal du vælge et glas med afsættelse af energi. Dette specielle glas har et usynligt lag af oxid på ydersiden, som giver et behageligt indeklima i din vinterhave. Belægningen reducere den varme solenergi (kortbølget stråling) og bevarer den komfortable indevarme (langbølget stråling). Idet indersiden af ​​glasset holdes varm reduceres risikoen for kondensation og frost.

Tip:
Vil du handle hos os, skal du blot vælge partier med energiglas i, dette findes som standard i de fleste skydedøre og i alle foldedøre og alminelige døre og vinduer.

Udestuer der kan nydes det meste af året.
– Fra tidligt forår til sent efterår

Ønskes udestuen anvendt det meste af året, skal du vælge facadepartier med isolerende glas.

Tip:
Vil du handle hos os, skal du vælge udestue Santex Elegance plus, Four Seasons udestuer eller DN120 udestuer. Derefter kan du nyde din udestue, det meste af året.

Vinter – brug hele året rundt
Vil du fejre både jul og Midsommer, er du nødt til at bygge en vinterhave. Partierne er med termoruder og med en god (lav) U-værdi (isoleringsevne). Sørg for at U-værdien beregnes for hele konstruktionen, ikke kun på glasset.

Tip:
Vil du handle hos os, skal du vælge vinterhave DN 120 Vinterhaver, Four Seasons vinterhaver eller Santex Design – alle med ruder og profiler til vinterhaver, der passer til alle årstider. Delene har en fremragende isoleringsevne, og giver en god varme komfort og termisk økonomi acceptabel, selv med en evt. opvarmning om vinteren. Vælg mellem partier helt af træ for en hyggelig atmosfære – eller træpartier med aluminiumsbeklædning udvendigt for en mere vedligeholdelsesfri alternativ. Desuden findes der partier i rent aluminium eller kunststof (PVC).

Yderligere sikkerhed
Alle vores tagglas er enten laminerede eller sikkerhedsglas, som standard i taget. Desuden har de fleste af vores udestuer og vinterhaver, sikkerhedsglas som standard i facaderne. Med sikkerhedsglas, får du et glas, der har en særdeles god modstandsdygtighed under belastning. Sikkerhed glas er hærdet, og derfor fem gange stærkere end almindeligt glas.

Spørgsmål til at overveje

– Hvilket glas – hvor lang tid vil jeg være i stand til at bruge min udestue?
– Sommer udestue eller vinterhave, eller noget midt imellem?
– Aluminium partierne eller træ sektioner?
– Skydedøre/-vinduer, almindelige døre/vinduer eller foldedøre? Hvor meget skal jeg åbne?
– Hvad er jeg villig til at betale?